Renata Kasprzycka
prezes zarządu
Jawo Sp. z o.o.
Renata Kasprzycka – Prezes Zarządu JAWO spółka z o. o. oraz Wiceprezes Zarządu AJINOMOTO JAWO sp. z o. o.
Od 17 lat rozwija firmę rodzinną. Z sukcesem wprowadza polską tradycyjną żywność na rynki Unii Europejskiej i wszędzie tam, gdzie Polacy tęsknią za rodzimą kuchnią. Zarządzała projektami, w których firma pozyskała wielomilionowe wsparcie z funduszy UE w zakresie przetwórstwa rolno-spożywczego. Z konsekwencją realizuje wizję produkcji na skalę przemysłową z poszanowaniem zasad ekologii i zdrowego odżywiania. Obie fabryki, którymi zarządza zlokalizowane są w Częstochowie. Szczycą się nie tylko międzynarodowymi certyfikatami jakości a większość surowców używanych do produkcji jest pozyskiwana z polskich gospodarstw rolnych, z którymi firma związana jest długoterminowymi kontraktami.
Od 4 lat rozwija projekt współpracy z japońskim koncernem spożywczym produkując w Polsce specjały kuchni japońskiej na rynek Unii Europejskiej.
Z zamiłowania podróżniczka, zainteresowana szczególnie krajami Ameryki Łacińskiej.
Bierze udział w sesjach:
-
Potencjał Przemysłu 4.0 - fakty i mity
- Wyzwania menedżera w dobie nowoczesnej produkcji
- Fabryka przyszłości: pełna automatyzacja i robotyzacja to kwestia czasu
- Strategie wdrażania nowych rozwiązań na poziomie branż i firm. Case study
- Logistyka jutra – optymalizacja procesów, automatyczne magazyny, drony, autonomiczne samochody
- Gwarancja powtarzalności produktów spożywczych – certyfikacja, technologie, dobre praktyki
- Kadry dla przemysłu przyszłości - nowe kompetencje i automatyzacja remedium na zmiany na rynku pracy