Damian Rybak
dyrektor Marki Pizza Hut Dine in/ Amrest Holding
Damian Rybak związany jest z AmRest od 1998 roku, odkąd rozpoczął pracę w szczecińskiej restauracji Pizza Hut. Następnie z kierownika restauracji awansował na stanowisko kierownika regionalnego i kierownika dystryktu, odpowiadając za otwarcia nowych restauracji, poprawę wyników operacyjnych i rozwój swoich managerów.
Chęć dalszego pogłębiania wiedzy skłoniła go jednak do wyjazdu do Stanów Zjednoczonych – tam związał się z marką Applebee’s. Praca na tak wymagającym, ale i znakomicie rozwijającym się rynku zaowocowała imponującym doświadczeniem. Po powrocie, w 2011 we współpracy z Yum wspierał rozwój projektu ACDR czyli Affordable Casual Dining Restaurant. Wraz z początkiem 2012 roku Damian Rybak objął stanowisko Prezydenta Marki Pizza Hut, odpowiadając m.in. za stworzenie i implementację strategii rozwoju sieci w Polsce i Rosji. Od 2017 roku pełni funkcję Dyrektora Marki Pizza Hut DINE IN.
Bierze udział w sesjach:
-
#HorecaTrendsTalks – czym żyje polska scena gastro?
-
Foodowy słownik głównych nurtów: #wege #vegan #zerowaste #respectfood
-
Co serwują najlepsi kucharze? Czym pulsuje Instagram? Co zdominuje podniebienia w 2020 roku
-
Kultura foodie. W oczekiwaniu na wielką rewolucję restauracyjną
-
Kucharz, bloger i dietetyk - jak wykorzystać potencjał tych autorytetów?
-
#streetfood – niezobowiązującej gastronomii przybywa zwolenników, nie tylko wśród młodzieży
-