Kacper Nosarzewski
futurolog, członek zarządu, Polskie Towarzystwo Studiów nad Przyszłością, partner, 4CF
Jest partnerem w warszawskiej firmie foresightowej 4CF i członkiem zarządu Polskiego Towarzystwa Studiów nad Przyszłością.
Doradza w dziedzinie foresightu strategicznego przedsiębiorstwom, instytucjom publicznym i międzynarodowym. Jest autorem metodologii i facylitatorem projektów foresightowych dla Ministerstw Obrony Narodowej Polski oraz Holandii, ekspertem NATO. Prowadził warsztaty, wykłady i prezentacje dla firm i instytucji rządowych na całym świecie, m.in. polskiego sektora zbrojeniowego, brazylijskich koncernów górniczych, agencji rządowych w Europie, Afryce i Ameryce Południowej. W zakresie badań trendów i foresightu branży spożywczej wśród jego klientów znaleźli się m.in. Jurajska, BEWA sp. z o.o. oraz BGŻ BNP Paribas.
Absolwent Uniwersytetu Warszawskiego, alumnus Rockefeller Foundation Bellagio Programme. Członek Association of Professional Futurists (USA) oraz World Future Society (USA).
Bierze udział w sesjach:
-
FUTURE FOODS. Polska „Doliną Krzemową” branży spożywczej
- Produkcja żywności kołem napędowym polskiej gospodarki?
- Smak jutra. Czego naprawdę potrzebują i będą potrzebować konsumenci?
- Czas nieprzemyślanych produktów minął bezpowrotnie. Liczy się innowacyjne podejście
- Innowacja już nie kojarzy się z "chemią". Producenci żywności potrzebują nowych technologii
- Szukamy polskiego następcy Beyond Meat. Start-upy dostrzegają możliwości rozwojowe dla branży spożywczej
-
10.30-10.45
Ewa Chodakowska - Business Power Speach – „Jak przekuć swoje pasje w biznes”