Adriana Bałazy
Business Development Manager, EIT Food
Business Development Manager w Europejskim Instytucie Technologii i Innowacji - EIT Food, czyli agencji Komisji Europejskiej, zajmującej się wsparciem innowacji w sektorze rolno-spożywczym. Z wykształcenia technolog żywności i dietetyczka, współzałożycielka startupu FoPo Food Powder. W EIT Food wykorzystuje swoje doświadczenie jako przedsiębiorca projektując i implementując różne programy i granty mające na celu wsparcie startupów z sektora rolno-spożywczego w 12 krajach Europy Środkowo-Wschodniej.
Bierze udział w sesjach:
-
Innowacje w czasach koronawirusa. Co z nadziejami start-upów?
- Projektowanie żywności – w zgodzie z trendami, naturą i konsumentem
- Wąskie grono wiernych fanów – przepis na sukces?
- TikTok, Instagram, gaming i e-sport – liczy się precyzyjny komunikat
- Wartości ważniejsze od trendów: waste food, eko, vegan
- Co jeszcze może zaskoczyć konsumentów? Czy już wszystko zostało „spróbowane“?