Piotr Grabowski
współzałożyciel, FoodTech.ac.
Człowiek żyjący wyzwaniami. Wraz z kolegą z SGH - Michałem Piosikiem założył pierwszy akcelerator branży spożywczej w Polsce - foodtech.ac. Wyszykują, szkolą i pomagają finansować startupy, które zmienią branżę spożywczą na bardziej przyjazną środowisku. W portfolio mają takie produkty jak roślinna alternatywa mięsa z kurczaka, mikroliście i zioła z farm wertykalnych, wegańskie jogurty na bazie fasoli czy pełnowartościowe posiłki w proszku. Wierzą, że mogą uratować ziemię przed katastrofą ekologiczną zmieniając wielki przemysł.
Piotr pomaga także rozwijać HubHub - europejską sieć przestrzeni coworkingowych zlokalizowanych w Warszawie, Bratysławie, Pradze, Budapeszcie i Londynie. Ponadto w rodzinnym Białymstoku wraz ze wspólnikami prowadzi hub biznesowy Współpracownia świadczący szereg usług dla przedsiębiorców.
Ważnym projektem w jego życiu jest Kazimiernikejszyn - pełny przygód i muzyki festiwal w Kazimierzu Dolnym, na terenie którego dostępne jest jedynie wegetariańskie i wegańskie jedzenie.
Prywatnie miłośnik żeglarstwa, snowboardu, rolek, łyżew i rowerowych podróży po Polsce w poszukiwaniu urokliwych miejsc celem złapania oddechu na chwilę lub dwie.
Bierze udział w sesjach:
-
Innowacje w czasach koronawirusa. Co z nadziejami start-upów?
- Projektowanie żywności – w zgodzie z trendami, naturą i konsumentem
- Wąskie grono wiernych fanów – przepis na sukces?
- TikTok, Instagram, gaming i e-sport – liczy się precyzyjny komunikat
- Wartości ważniejsze od trendów: waste food, eko, vegan
- Co jeszcze może zaskoczyć konsumentów? Czy już wszystko zostało „spróbowane“?