Adam Kopyść
członek zarządu
Polskie Stowarzyszenie Rolnictwa Zrównoważonego „ASAP”
Członek Zarządu Polskiego Stowarzyszenia Rolnictwa Zrównoważonego „ASAP”, jest współautorem raportu pt. „Zrównoważona żywność w Polsce – Narodziny masowego rynku jako szansa dla branży spożywczej” opublikowanego w czerwcu 2021 r.
Posiada kilkunastoletnie doświadczenie w zakresie zapewniania korzyści biznesowych i społecznych ze zrównoważonego rozwoju i relacji zewnętrznych. Obecnie pełni również funkcję Dyrektora ds. cyfrowego i zrównoważonego rozwoju biznesu (Polska, Czechy, Słowacja, Estonia, Litwa i Łotwa) w firmie Bayer.
Bierze udział w sesjach:
-
Cyrkularny świat, cyrkularny biznes, cyrkularny handel
- Rozwój firm w duchu zrównoważonego rolnictwa: idee, modele, wyzwania
- Społeczna odpowiedzialność w miejsce marketingu – nowa rola biznesu?
- Proklimatycznie, zielono, prospołecznie – zmiana, która dzieje się dziś
- Europejskie rolnictwo pod presją Zielonego Ładu. Jakich zmian (nie) spodziewają się firmy? Ile będzie kosztował?
- Cyrkularny obieg: nowe podejście do zasobów, produktów i opakowań
- Nowe przykazania: niemarnowanie żywności, wody i energii