Iwona Piasta
członek zarządu, dyrektor Generalna BU Food
Grupa Maspex Sp. z o.o.
Absolwentka Politechniki Krakowskiej.
Z branżą FMCG związana od 1999 roku. Jest ekspertką w tej dziedzinie – posiada szerokie doświadczenie managerskie konsekwentnie budowane latami.
Z Grupą Maspex związana od 2003 roku. Początkowo zdobywała doświadczenie w obszarze rozwoju i jakości, później w strukturach New Products Development, gdzie odpowiadała za przygotowywanie nowych i rozwój już istniejących produktów w obszarze soków, nektarów i napojów w portfolio spółki. Posiada głęboką wiedzę i doświadczenie z zakresu zarządzania markami, które zdobywała najpierw jako Category Manager, a następnie jako Dyrektor Marketingu odpowiedzialna za wszystkie marki food z portfolio Grupy Maspex. Od 2019 roku – jako General Manager Business Unit Food – skutecznie zarządza biznesem foodowym Grupy. Działa strategicznie, myśli nieszablonowo, ceni skuteczną i nowoczesną komunikację tak samo, jak proaktywną pracę zespołową.
Bierze udział w sesjach:
-
Żywność w świecie VUCA: trendy, rynek, prawo
- Ekologicznie = ekonomicznie? Produkcja i produkty w zgodzie z naturą i zero waste
- Które z pandemicznych trendów zostaną z nami na dłużej?
- Czego nauczyła nas pandemia? Odrobione lekcje firm
- Krajowy Plan Odbudowy, Polski Ład i inne legislacyjne rozwiązania – jaki mają wpływ na biznes spożywczy?
- Drożejące surowce i wyższe opłaty + Zielony Ład. Koniec epoki zwiększania wolumenów?
- Opłata cukrowa, podatek od handlu, reklam i opakowań a rentowność firm
- Nowe opakowania. System kaucyjno-depozytowy rewolucją dla firm spożywczych