Malka Kafka
założycielka
TelAviv Urban Food
Startuperka, właścicielka i pomysłodawczyni sieci roślinnych restauracji Tel Aviv Urban Food. Partnerka w firmie Food Quantum, specjalizującej się w tworzeniu marek żywności wegańskiej i budowaniu franczyzowych modeli gastronomicznych (Tel Aviv by Malka, Umamitu Vegan Ramen, Papuvege). Laureatka prestiżowej nagrody „Restaurateur of the year” wg Warsaw Insider. Ekspertka w zakresie planowania strategicznego, analizy trendów i marketingu w gastronomii. Fascynuje się społecznym kontekstem jedzenia. Zwraca uwagę na odpowiedzialność biznesu – jak prowadzić biznes zgodnie z zasadami zrównoważonej gospodarki.
Przez wiele lat pracowała w projektach doradczych i szkoleniowych jako trenerka i jako menedżerka.
Obecnie zaangażowana w kreowanie startupu związanego z produkcją żywności roślinnej.
Zaangażowana w działania na rzecz równego dostępu ludzi do zasobów, jakimi są praca, zdrowie, żywność. Była gospodynią programu kulinarnego w Kuchnia + (Canal+). Jest autorką książki God Food. Boska Kuchnia. Felietonistka, wielokrotnie zapraszana jako ekspertka kulinarna do programów TV.
Bierze udział w sesjach:
-
HoReCaTrendsTalks II część Zwinne gastrobiznesy / Elastyczni dostawcy. Hyde Park HorecaTrendsTalks
ZOBACZ WIĘCEJ PRELEGENCIHoReCaTrendsTalks II część Zwinne gastrobiznesy / Elastyczni dostawcy. Hyde Park HorecaTrendsTalks
- Gastronomia przenika się z produkcją żywności – restauracje w czasie pandemii zmieniły się w delikatesy
- Rynek kawiarni w pandemii
- Współpraca dostawca-gastronomia – razem przeciwko skutkom pandemii
- Hyde Park HorecaTrendsTalks – cykl wypowiedzi osób z branży na bieżące tematy ze świata HoReCa