Adam Kopyść
członek zarządu
Polskie Stowarzyszenie Rolnictwa Zrównoważonego „ASAP”
Członek Zarządu Polskiego Stowarzyszenia Rolnictwa Zrównoważonego „ASAP”, jest współautorem raportów: „Moment zwrotny w branży spożywczej – o tym, jak w czasach niestabilności zrównoważony rozwój pozwala budować odporność biznesu” z 2022 r. i „Zrównoważona żywność w Polsce” z 2021 r.
Posiada kilkunastoletnie doświadczenie w zakresie zapewniania korzyści biznesowych i społecznych ze zrównoważonego rozwoju, cyfryzacji i relacji zewnętrznych.
Pracuje na stanowisku Dyrektora ds. cyfrowego i zrównoważonego rozwoju biznesu (Polska, Czechy, Słowacja, Estonia, Litwa i Łotwa) w firmie Bayer. Jest pomysłodawcą akcji społecznej w mediach społecznościowych „Jest Rolnik, Jest Żywność”.
Bierze udział w sesjach:
-
ESG w branży spożywczej i handlowej
- Zielona zmiana determinuje decyzje biznesowe firm spożywczych i handlowych
- Dobrostan zwierząt, zielone technologie, elektryczny transport
- Firma i sklep społecznie odpowiedzialny, czyli jaki?
- Rola zrównoważonej certyfikacji: MSC, FSC, ASC
- Ślad węglowy na cenzurowanym, jak go dobrze policzyć i ograniczyć?
- OZE, czyli branża spożywcza i handel na drodze do zielonej energii