Artur Woźniak
dyrektor spółki
Makarony Polskie SA
Od lipca 2021 związany z wiodącym producentem makaronów i dań gotowych firmą Makarony Polskie SA, gdzie pracuje jako Dyrektor Spółki. Menadżer pracujący od 22 lat w różnych sektorach przemysłu, głównie branży opakowaniowej i spożywczej. Zarządzał przedsiębiorstwami produkcyjnymi w Polsce i za granicą. Współzałożyciel w 2015 roku Polsko-Litewskiej Izby Handlowej, członek organizacji i stowarzyszeń branżowych i biznesowych w Polsce i na Litwie. OD 2016 roku Członek Rady Fundacji Rozwoju Społeczeństwa Wiedzy THINK. Zwolennik i propagator szczupłego zarządzania i gospodarki obiegu zamkniętego
Grupa Makarony Polskie SA posiada 3 fabryki makaronu ( Rzeszów, Częstochowa, Korpele) i 1 fabrykę dań gotowych ( Stoczek Natura -Stoczek łukowski).
Bierze udział w sesjach:
-
Żywność i opakowanie bez śladu - reduce, reuse, recycle
- Ekoprodukcja, zero waste, zrównoważone opakowanie, zakupy z drugiej ręki – czyli cyrkularne trendy
- Zielone zasady myślenia o produkcji i dystrybucji
- Projektowanie opakowań na miarę zielonej rewolucji
- Nowe technologie i sztuczna inteligencja w służbie gospodarki odpadami
- Dyrektywa plasitkowa, system kaucyjny, odpowiedzialność producenta – uwarunkowania prawne i podatkowe