Karolina Kubara
wiceprezes, Kubara Sp z o.o., współwłaścicielka marki Dobra Kaloria
Współwłaścicielka marki Dobra Kaloria i rodzinnej firmy Kubara sp. z o.o. Odpowiada za komunikację marki i bierze udział we wdrażanie i rozwój nowych produktów. Przez 10 lat współprowadziła wrocławską agencję marketingową, w której sprzedała swoje udziały, by w pełni zaangażować się w rozwój rodzinnego biznesu w Częstochowie. Szczególnie mocno związana z wprowadzeniem na rynek roślinnych zamienników mięsa - klopsów i burgerów, w które włożyła tyle serca, że zastanawia się czy nadal są one wciąż w pełni roślinne. Prywatnie mama trójki synów i wegetarianka od 6 lat, gotująca dla licznej rodziny rośliny w ilościach przemysłowych.
Bierze udział w sesjach:
-
Rynek żywności roślinnej – perspektywiczna nisza rozpycha się w mainstreamie
ZOBACZ WIĘCEJ PRELEGENCIRynek żywności roślinnej – perspektywiczna nisza rozpycha się w mainstreamie
- Rynek żywności roślinnej – potencjał, potrzeby, kierunek rozwoju
- Sieci handlowe a trend roślinny
- Neutralność klimatyczna a transformacja przemysłu spożywczego
- Konsumenci na diecie: wegetarianie, weganie, fleksitarianie
- Roślinna półka w sieciach handlowych