Małgorzata Bojańczyk
dyrektor, Polskie Stowarzyszenie Zrównoważonego Rolnictwa i Żywności
Ekspertka z zakresu Wspólnej Polityki Rolnej Unii Europejskiej, Europejskiego Zielonego Ładu w odniesieniu do rynku rolno-spożywczego oraz rolnictwa zrównoważonego. Współautorka raportów: „Moment zwrotny w branży spożywczej – o tym, jak w czasach niestabilności zrównoważony rozwój pozwala budować odporność biznesu” z 2022 r. i „Zrównoważona żywność w Polsce” z 2021 r. Posiada kilkunastoletnie doświadczenie w zakresie legislacji, kontroli i wdrażania projektów związanych z rolnictwem i rozwojem obszarów wiejskich. Zanim dołączyła do Stowarzyszenia, pracowała w Ministerstwie Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
Bierze udział w sesjach:
-
ESG w branży spożywczej i handlowej
- Zielona zmiana determinuje decyzje biznesowe firm spożywczych i handlowych
- Dobrostan zwierząt, zielone technologie, elektryczny transport
- Firma i sklep społecznie odpowiedzialny, czyli jaki?
- Rola zrównoważonej certyfikacji: MSC, FSC, ASC
- Ślad węglowy na cenzurowanym, jak go dobrze policzyć i ograniczyć?
- OZE, czyli branża spożywcza i handel na drodze do zielonej energii