Sylwester Strużyna
prezes zarządu
Bio Planet SA
Prezes Zarządu Bio Planet S.A.; Wiceprezes Zarządu Polskiej Izby Żywności Ekologicznej.
Absolwent Wydziału Ekonomicznego Uniwersytetu Szczecińskiego oraz studium podyplomowego w SGH o tematyce “Zarządzanie Wartością Firmy”. W latach 1995-2002 zatrudniony w instytucjach finansowych (między innymi biuro maklerskie, fundusze inwestycyjne). W latach 2002-2005 r. w zarządzie Makarony Polskie S.A.
Od 2006 roku Prezes Zarządu Bio Planet S.A. Spółki będącej liderem polskiego rynku w zakresie produkcji i dystrybucji żywności ekologicznej ze sprzedażą powyżej 200 mln zł rocznie. Akcje Bio Planet S.A. są notowane na GPW.
Od 2017 roku Wiceprezes Zarządu Polskiej Izby Żywności Ekologicznej.
Bierze udział w sesjach:
-
Gorączka przejęć, czyli co wywołało falę konsolidacji
- Wielkie połączenie – koniec pandemii uruchomił falę konsolidacji na rynku żywności
- Rynek M&A – sektor spożywczy w trendzie wznoszącym
- Zmiana generacyjna w firmach rodzinnych – przed nami konsolidacyjny boom?
- Polskie firmy food and retail – jaki apetyt mają fundusze private equity?