Małgorzata Bojańczyk
dyrektorka
Polskie Stowarzyszenie Zrównoważonego Rolnictwa i Żywności
Dyrektorka Polskiego Stowarzyszenia Zrównoważonego Rolnictwa i Żywności, współautorka raportów Stowarzyszenia nt. zrównoważonej żywności i zrównoważonego rozwoju w branży spożywczej, doświadczona ekspertka z zakresu Wspólnej Polityki Rolnej Unii Europejskiej oraz Europejskiego Zielonego Ładu w odniesieniu do rynku rolno-spożywczego.
Bierze udział w sesjach:
-
#green trends: ESG w branży spożywczej: dobrostan zwierząt, klimat, konsument
ZOBACZ WIĘCEJ PRELEGENCI#green trends: ESG w branży spożywczej: dobrostan zwierząt, klimat, konsument
- Czy ESG to tylko obowiązki? Jakie korzyści biznesowe może przynieść firmom wdrażanie różnych aspektów strategii ESG (klimat, dobrostan, środowisko)?
- Co ESG oznacza w praktyce dla konsumentów? Jak skorzystają oni na nowych wytycznych dla firm i zmianach legislacyjnych UE?
- Dobrostan zwierząt, klimat, konsument w strategii firm spożywczych. Przykłady praktyczne
- Czy zrównoważony system żywnościowy jest odporny na wojny, kryzysy i globalne wstrząsy?
- ESG. Jak rządzący mogą wspomóc firmy spożywcze?
- Produkcja zdrowszej żywności wychodzi firmom na zdrowie. Jak branża spożywcza może wpłynąć na zdrowie konsumentów bez utraty zysków?