Forum Rynku Spożywczego i HandluForum Rynku Spożywczego i Handlu

Prelegenci

A B C D F G H J K L Ł M N O P R S T U W Z
Sylwia Władyko

Sylwia Władyko

wiceprezes, dyrektor generalna

Grupa Chorten

Sylwia Władyko od blisko 15 lat buduje Polską Grupę Sklepów Spożywczych Chorten, początkowo jako dyrektor handlowy, następnie dyrektor generalny, a obecnie wiceprezes Grupy Chorten. Jest także w zarządach spółek regionalnych i operacyjnych takich ja Chorten PD, Chorten IT i Chorten Południe. Odpowiada za koordynację działań między wszystkimi działami i makroregionami Grupy Chorten.

Koncept partnerskiej współpracy rozwijała od 20 placówek na Podlasiu oraz pierwszych umów handlowych z producentami i dystrybutorami. Aktualnie Grupę Chorten tworzy ponad 2500 sklepów na terenie całej Polski.

Sylwia Władyko swoje doświadczenie biznesowe zdobywała w innych sieciach handlowych, takich jak PMB Market i Groszek. W branży FMCG pracuje od przeszło 20 lat. Jest absolwentką zażądania na Wyższej Szkole Finansów i Zarządzania w Białymstoku. Wierzy w przyszłość polskiego handlu detalicznego w oparciu o współpracę polskich kupców, mimo ekspansji na rodzimym rynku wielu zagranicznych sieci. Uważa, że w biznesie najważniejsze są partnerstwo i tworzenie trwałych relacji.

Bierze udział w sesjach:

  • #green trends: Zrównoważony handel: cyrkularność, niemarnowanie, kaucyjność, lokalność

    ZOBACZ WIĘCEJ PRELEGENCI
     

    #green trends: Zrównoważony handel: cyrkularność, niemarnowanie, kaucyjność, lokalność

    • Handel w czasach nadkonsumpcji uczy się zamkniętego obiegu i ponownego wykorzystania
    • Refilomaty, butelkomaty, półki z żywnością last minute
    • Lokalna żywność: bliski dostawca, bliski transport, żywność z miasta, czyli farmy wertykalnej
    • Opakowania na miarę handlu przyszłości – czyli odpowiedź na rozszerzoną odpowiedzialność producenta
    • Zrównoważony handel dziś i jutro, czyli dokąd zmierzamy?
POWRÓT
FRSiH

Szanowny Użytkowniku!

Oglądasz archiwalną wersję strony Forum Rynku Spożywczego i Handlu.

Co możesz zrobić:

Przejdź do strony bieżącej edycji lub Kontynuuj przeglądanie